Igår presenterades Playstation 4 | Rocketdildo 3.0

Igår höll Sony presskonferens i New York där de visade upp nästa generations spelkonsol: Playstation 4. Kort sammanfattat har men tagit fram en konsol med häftig spec. som verkar kunna driva ordentligt snygga spel, men man bjöd inte på några större överraskningar.

Konsolens hårdvaruspecifikation:

Med andra ord en lite fetare variant av deras befintliga konsol och bortsett från handkontrollen och kamerorna en spec. som påminner om en modern speldator. Det ända jag saknar är 802.11ac, men den standarden verkar inte spikas förrän framåt slutet av året och dyker säkert upp i en senare uppgradering av konsolen.

Det som överraskar och troligen gör många besvikna är avsaknaden av nya idéer. Playstation 3 toppar inte marknadsandelarna idag och det är svårt att se vad konsolen ska ha för försäljningsargument. Troligen kommer det en bunt med riktigt påkostade spel exklusivt för PS4:an, men det kommer också vara den enda anledningen att köpa konsolen och ser man till spelmarknadens utveckling nyligen är de stora titlarna inte längre lika heta som för några år sedan. Idag säljer ju spel som Minecraft i stort sett lika bra som traditionella storsäljare som Fifa.

Läs mer:
idg.se
blog.svd.se