Stabil release utan överraskningar från Apple | Rocketdildo 3.0

Igår var det som säkert bekant Apple Event och spekulationerna om vad som skulle släppas var både många och förhållandevis väl överensstämmande med vad som kom. De stora nyheterna var som väntat iPad Mini, MacBook Pro Retina 13-tum, ny Mac Mini och ny iMac.

iPad Mini blev som väntat 7.9 tum stor men kanske med en lite lägre upplösning än vad vissa hoppats i och med IPS-skärmen på ”enbart” 1024×768 pixlar. Prestandamässigt påminner den om den gamla nya iPad:en (dvs iPad 3) – för det kom ju även en ny ny iPad med 9.7 tums retina-skärm. Samma design som tidigare men med A6-processorn för bättre prestanda. Båda iPad:sen har den nya lightning-kontakten.

 

Det kom även en efterlängtad Retina-variant av 13-tums MacBook Pro:n (själv funderar jag på att beställa en direkt). Inga överraskningar där heller, det är helt enkelt en mindre variant av den tidigare 15-tums retina:n med 2560×1600 pixlar. 2 Thunderbolt, 2 USB 3, fullstor HDMI och MagSafe 2. Upp till 2.9 GHz i7-propp, 8Gb 1600MHz ram-minne och SSD på 128-768Gb. Grafiken sköts av processorns integrerade Intel HD 4000 och totalt väger den in på ca. 1,6 Kg.

Den nya iMac:en har, förutom såklart uppgraderad prestanda, ett imponerande tunt chassi! Den ser nästan vass ut i profil. Skärmarna är IPS-paneler med samma spec:ar som tidigare och de går att få med upp till 4-kärniga i7:or och diskret grafik från nVidia.

Även Mac Mini fick sig en uppdatering. Samma skal som tidigare men nu med senaste generationens hårdvara och rätt schyssta prestanda att döma av spec:en!