Nexus | Rocketdildo 3.0

Tips för att snabbare få OTA-uppdateringar i Nexus-enheter [Länktips]

Android 4.2 har börjat rulla ut som Over The Air-uppdatering till de som har en Nexus-enhet med rätt firmware. På Rocketdildo-redaktionen är vi en hel bunt som har Galaxy Nexus och kör med yakju-firmware (dvs den firmware Google underhåller direkt och den som får uppdateringar först) och igår var Sprinkler först att få ned uppdateringen i sin telefon.

Något frustrerad satt jag själv och försökte få ned uppdateringen genom att klicka på kontrollera-knappen på uppdateringssidan under inställningar utan framgång, men efter att ha genomfört detta lilla knep fick jag uppdateringen direkt!

swedroid.se

Date28 nov 2012 kl. 15 | Taggar Android , Google , Nexus | KommentarerInga kommentarer

Nya Nexus 4 säljer som smör i Storbritannien [Länktips]

Bara en timme efter att de nya Nexus-modellerna släpptes till försäljning i Storbritannien var nexus 4:an slutsåld. Den billigaste varianten, med 8Gb minne, ska ha tagit slut på bara 15 minuter. Tycka vad man vill om designen och dess likheter med förra generationens Nexus, men populär verkar den med andra ord vara i alla fall!

cnet.com

Date13 nov 2012 kl. 13 | Taggar Android , Google , LG , Nexus | KommentarerInga kommentarer

Engadget recenserar Nexus 10 [Filmklipp]

För en dryg vecka sen släppte Google sin nya referens-platta Nexus 10 och recensionerna är många och ofta någorlunda positiva. Min egen uppfattning är att skärmen verkar grym med sin extremt höga upplösning men annars känns det som vilken platta som helst i prisklassen. Dock är det ju alltid fördel att ha en Nexus då man får tillgång till uppdateringar av Android först av alla.

engadget.com

Date7 nov 2012 kl. 20 | Taggar Android , Google , Nexus , Samsung | KommentarerInga kommentarer

Nya Nexus:ar från Google [Länktips]

Igår släppte Google nya produkter, både telefon och surfplatta,BI0-122
under namnet Nexus. Precis som vi visste sen tidigare kommer det en ny Nexus-telefon från LG och precis som det ryktats släppte de även en 10-tums surfplatta tillverkad av Samsung.

Intressant i sammanhanget är att Nexus Play, Google:s svar på Apple TV har försvunnit från Nexus-sidan. Den har ju aldrig sålts utan bara varit ”på gång”, men kanske blev den onödig nu när Android 074-676 4.2 fick skärmdelningsfunktion.

Efter hoppet har vi en liten genomgångsvideo på nya Nexus 4 för den som är intresserad […]

Date31 okt 2012 kl. 20 | Taggar Google , Nexus , Surfplatta | KommentarerInga kommentarer

Nexus 4 får trådlös laddning [Länktips]

Enligt den snabbstarts-guide för Nexus 4 som läckt ut 050-654-(570A) på internet kommer LG:s kommande Nexus-lur att ha trådlös laddning. På bakstycket, mellan Google- och LG-logotypen ska det finnas en yta för induktion.

Telefonen skulle troligtvis ha presenterats av Google idag, tillsammans med
642-994 nya surfplattor och Android 4.2, men deras event fick ställas in pga den stundande orkanen.

cnet.com

Date29 okt 2012 kl. 15 | Taggar Android , Google , LG , Nexus , Rykten | KommentarerInga kommentarer

Nexus 10 verkar vara på gång [Länktips]

Imorse postade Vic Gundotra på Google ett par foton från strandkanten och i EXIF-datan för bilden hittar man lite spännande information. Bilderna verkar vara tagna med en Galaxy 10, dvs en av de surflattor som ryktats vara på gång.

theVerge.com

Date26 okt 2012 kl. 17 | Taggar Android , Google , Nexus | KommentarerInga kommentarer

Android 4.1.2 är här även till Galaxy Nexus [Artikel]

Härom dagen rapporterades att Android 4.1.2 börjat skickas ut till surfplattan Nexus 7, idag fanns den även tillgänglig i min Galaxy Nexus. Uppdateringen inkluderar stöd för att expandera aviseringar med ett finger samt en samling buggfixar och prestandaförbättringar. Uppdateringen ska även ha nått Nexus S.

Än så länge är det troligen bara telefoner med yakju-mjukvaran som fått tillgång till uppdateringen, kör du en svensksåld telefon med originalmjukvara får du nog precis som tidigare vänta tills operatörerna godkänt uppdateringen.

Date16 okt 2012 kl. 19 | Taggar Android , Google , Nexus , Samsung | Kommentarer2 kommentarer

Ny bilder och uppgifter om LG:s Nexus [Länktips]

Det är den vitryska sajten onliner.by som har fått tag på ett utvärderingsexemplar av LG:s kommande Nexus-telefon. Onliner har fått möjlighet att både fotografera den i bra kvalitet och göra en någorlunda genomgånde recension. Dock är det fortfarande version 4.1 av Android på telefonen och mjukvaran verkar inte vara särskilt genomarbetar så vi får varken några prestandamätningar att lita på eller någon förhandstitt på Android 4.2 som baserat på Google:s tidigare upplägg borde lanseras samtidigt som telefonen […]

Date14 okt 2012 kl. 12 | Taggar Android , Elektronik , LG , Nexus , Prylar | KommentarerInga kommentarer

LG tillverkar nästa Nexus-telefon? [Artikel]

Enligt potentiellt välinitierade källor kommer LG och Google presentera en ny Nexus-mobil vid månadsskiftet. Telefonen kommer att vara den första med senaste versionen av Android version 4.2 (Kandy Cane?) och även den första telefonen från LG med optimerat och renodlat Android-operativ. Ryktet förtäljer även att telefonen kommer att baseras på LG:s nuvarande flaggskeppslur, Optimus G .

Förhoppningen från LG torde vara att deras rykte och anseende skall få sig en boost och att försäljningen skjuter fart likt Samsungs gjort efter succén med Galaxy-serien. Det finns dock röster som menar att fler tillverkare kommer att få chansen att visa vad de går för med renodlat Android-operativ då det kommer släppas flera nya Nexus-modeller samtidigt. Kanske som ett steg mot att skapa mer rättvisa förutsättningar? […]

Date7 okt 2012 kl. 2 | Taggar Android , Google , LG , Nexus , Rykten | Kommentarer2 kommentarer