Jämförelse av gratis webbaserade träningsdagböcker | Rocketdildo 3.0

Sen jag köpte min GPS/puls-klocka har jag varit på jakt efter en bra webbaserad tjänst där jag kan lagra och utvärdera all data från mina träningspass. Jämförelsen nedan gäller gratisversionerna av respektive tjänst. Flera av tjänsterna erbjuder utökad funktionalitet mot en månadskostnad, men detta har inte utvärderats eller tagits med i beräkningen.

Den information jag vill se per träningspass är puls (graf, max, min, medel, tid per zon), distans (summa samt utritad på karta), hastighet (graf, max, min, medel, tid per zon). Dessutom vill jag få en sammanställning per tid (vecka, månad, år) där jag kan se hur mycket jag tränat av varje typ av aktivitet, hur långt jag sprungit, andel tid per pulszon etc.

Funbeat
+ Har så gott som ALLA träningstyper
+ Lättöverskådligt gränssnitt
+ Bra app
+ Importerar GPX, TCX, CSV och Excel
+ Snygga och tydliga grafer
+ Inte för mycket reklam
+ På svenska
– Går inte att anpassa graferna för varje träningspass
– Visar inte tillräckligt med info per träningspass (pulszoner t.ex.)
– Ingen koppling mellan karta och grafer
– Ingen möjlighet att jämföra pass

Endomondo
+ Har gott om träningstyper
+ Någorlunda överskådligt gränssnitt
+ Bra app
+ Snygga och tydliga grafer
+ Karta och graf  per träningspass är sammanlänkade
–  Få grafer per träningspass, mest för sammanställning
–  Visar inte tillräckligt med info per träningspass (pulszoner t.ex.)
– Lite väl mycket reklam
– Inget stöd för svenska

Training Peaks
+ Stöder de flesta format för import
+ Inte för mycket reklam
– Skriven i Flash
– Få träningstyper
–  Visar inte tillräckligt med info per träningspass (pulszoner t.ex.)
– Inget stöd för svenska

Runtastic
+ 7 dagar guld-medlem gratis
+ Snygga och tydliga grafer
+ Karta och graf  per träningspass är sammanlänkade
+ Inte för mycket reklam
+ Någorlunda överskådligt gränssnitt
+ Importerar GPX och TCX
– Inget stöd för svenska
– Lite få träningstyper (inte lika få som TrainingPeaks)

SportsTracker
+ Annorlunda men snyggt och överskådligt gränssnitt
– Importerar enbart GPX-filer
– Inget stöd för svenska
– Få träningstyper

RunKeeper
– Fungerar enbart tillsammans med iOS/Android-appen

Slutsats
Tyvärr har jag fortfarande inte hittat en enda träningsdagbok som erbjuder det jag önskar, dvs ett avskalat gränssnitt där jag kan importera .tcx-filer och sen se åtminstone samma information som jag kan få upp i klockan. För närvarande använder jag fortfarande Funbeat och även om de erbjuder en betaltjänst med ytterligare funktion som erbjuder de inte ens då någon möjlighet att se den information jag önskar se per träningspass.

Det kanske är läge att börja hacka på något eget?