LG tillverkar nästa Nexus-telefon? | Rocketdildo 3.0

Enligt potentiellt välinitierade källor kommer LG och Google presentera en ny Nexus-mobil vid månadsskiftet. Telefonen kommer att vara den första med senaste versionen av Android version 4.2 (Kandy Cane?) och även den första telefonen från LG med optimerat och renodlat Android-operativ. Ryktet förtäljer även att telefonen kommer att baseras på LG:s nuvarande flaggskeppslur, Optimus G .

Förhoppningen från LG torde vara att deras rykte och anseende skall få sig en boost och att försäljningen skjuter fart likt Samsungs gjort efter succén med Galaxy-serien. Det finns dock röster som menar att fler tillverkare kommer att få chansen att visa vad de går för med renodlat Android-operativ då det kommer släppas flera nya Nexus-modeller samtidigt. Kanske som ett steg mot att skapa mer rättvisa förutsättningar?

Läckta specifikationer talar om en IPS-skärm på 1280×768, 4-kärnig Snapdragon, 2Gb ram och 8-16Gb intern lagring. Tyvärr utan möjlighet till SD-kort och ett fast monterat batteri istället för ett som går att plocka ur. Antagligen blir skärmen lika stor som nuvarande Optimus G, dvs 4,7 tum. Den förutspås även bli den första Nexus-luren med trådlös laddning!

För mer information se CNET.com