Google | Rocketdildo 3.0

Google Maps äntligen i App Store [Länktips]

Google Maps

Så kom den då till sist, efter ett drygt halvårs spekulationer och äntligen slipper iPhone-användarna förlita sig till undermåliga Apple Maps. Användarna är mestadels lyriska över resultatet.

TheVerge.com

Date16 dec 2012 kl. 12 | Taggar Apple , Google , iOS , iPhone | KommentarerInga kommentarer

Android 4.2.1 – nu med december! [Artikel]


Igår fick jag Android 4.2 till min Galaxy Nexus-telefon och uppdaterade direkt. Men det visade sig att Google visst gjort en liten tabbe i den nya versionen av mjukvaran. December månad finns inte längre med i alla datum-val, t.ex. om man ska lägga in födelsedagar på personer i kontaktboken.

Version 4.2.1 ska redan ha börjat rullas ut, men har i alla fall inte nått mig än. Men det är väl ingen brådska, det är ju flera dagar kvar till december =)

 

 

 

 

Date29 nov 2012 kl. 15 | Taggar Android , Google | KommentarerEn kommentar

Google StreetView i pisten [Länktips]

Nu kommer vintern och Google passar på att utöka StreetView med några passande vinterorter – bland annat StreetView i backarna. Bilden ovan är från Vemdalen, men flera både svenska och europeiska skidorter ska nu finnas med. Nu behöver man alltså ingen pistkarta längre, det är bara att ta fram mobilen!

googlesepress.blogspot.se

Date29 nov 2012 kl. 10 | Taggar Google , Maps , StreetView | KommentarerInga kommentarer

Tips för att snabbare få OTA-uppdateringar i Nexus-enheter [Länktips]

Android 4.2 har börjat rulla ut som Over The Air-uppdatering till de som har en Nexus-enhet med rätt firmware. På Rocketdildo-redaktionen är vi en hel bunt som har Galaxy Nexus och kör med yakju-firmware (dvs den firmware Google underhåller direkt och den som får uppdateringar först) och igår var Sprinkler först att få ned uppdateringen i sin telefon.

Något frustrerad satt jag själv och försökte få ned uppdateringen genom att klicka på kontrollera-knappen på uppdateringssidan under inställningar utan framgång, men efter att ha genomfört detta lilla knep fick jag uppdateringen direkt!

swedroid.se

Date28 nov 2012 kl. 15 | Taggar Android , Google , Nexus | KommentarerInga kommentarer

Sandy Island – ön som inte fanns [Länktips]

I Stilla havet, mitt emellan Australien och Nya Kaledonien, har det sen år 2000 på många kartor funnits en ö kallad Sandy Island. Den har bland annat varit synlig både på Google Maps och Google Earth. När australienskt forskarlag åkte dit hittade de dock inget annat än vatten med ett djup på 1400 m.

smh.com.au

Date28 nov 2012 kl. 12 | Taggar Galet , Google | KommentarerInga kommentarer

Google Maps med navigation till iOS [Länktips]

Nu har Google skickat ut en utvärderingsversion av sin kommande iOS-app till ett gäng med utvalda testare utanför bolaget. iOS har ju sen en tid tillbaka inte haft någon Google Maps-app efter att Apple tog bort sin egenutvecklade version.

Till skillnad mot den gamla appen ser det faktiskt ut som att den nya appen även inkluderar navigationsläget, där man ju får en helt annan vy än i vanliga maps anpassad för navigering med turn-by-turn-navigation. Det har tidigare spekulerats i att Google inte skulle inkludera denna funktion utan ”spara den” till sitt eget mobiloperativsystem Android för att ge det en extra fördel över iOS.

The Wall Street Journal

Date18 nov 2012 kl. 14 | Taggar Apple , Google , iOS , iPad , iPhone | Kommentarer2 kommentarer

Strömma spel i LG:s Google TV [Länktips]

LG annonserar nu att deras Google TV-modell G2 ska få stöd för OnLive – tjänsten där du strömmar schyssta spel från molnet. Jag har själv inte testat hur väl OnLive fungerar och de har ju även haft en hel del ekonomiskt bekymmer, men det erbjuds ju i alla fall över 300 titlar varav många ganska stora, så jag tycker absolut att det låter som en skön idé! Spela nya TV-spel direkt på TV:n utan konsol och utan att behöva kila till spelbutiken för att köpa skivor.

Polygon.com

Date16 nov 2012 kl. 20 | Taggar Google , LG , Spel , TV | KommentarerInga kommentarer

En dag med Googles Project Glass [Filmklipp]

Det här klippet är inte alldeles nytt, det postades av Google redan i april, men jag har inte sett det förut och tyckte det var så coolt så jag vill dela med mig av det!

Du har säkert hört talas om Googles Project Glass – ett par augmented reality-brillor. Men du kanske som jag inte har funderat så mycket mer på vad de ska vara bra för – här får du veta!

plus.google.com

Date14 nov 2012 kl. 12 | Taggar Augmented Reality , Google , Project Glass | KommentarerInga kommentarer

Nya Nexus 4 säljer som smör i Storbritannien [Länktips]

Bara en timme efter att de nya Nexus-modellerna släpptes till försäljning i Storbritannien var nexus 4:an slutsåld. Den billigaste varianten, med 8Gb minne, ska ha tagit slut på bara 15 minuter. Tycka vad man vill om designen och dess likheter med förra generationens Nexus, men populär verkar den med andra ord vara i alla fall!

cnet.com

Date13 nov 2012 kl. 13 | Taggar Android , Google , LG , Nexus | KommentarerInga kommentarer

Ny ChromeBook från Asus [Länktips]

Efter 2 modeller från Samsung kommer den nya modellen, C7, att tillverkas av ASUS. Den har en skärm på 11,6 tum med 1366×768 pixlar och väger in på 1,4 Kg men inkluderar, trots det lilla formatet, gott om anslutningsmöjligheter med USB, ethernet, VGA, HDMI och ljud. Precis som Samsungs ChromeBook 550 har den en Intel Core-processor, men något överraskande har den fått en vanlig hårddisk och inte någon SSD.

Den är till salu från och med idag för $199.

google.com

Date13 nov 2012 kl. 10 | Taggar Asus , Chrome , Google | KommentarerInga kommentarer