Android | Rocketdildo 3.0

Samsung släpper Galaxy S4 den 14 mars [Länktips]

Samsungs flaggskepp på Android-sidan, succé-luren Galaxy S3, ska nu få sin ersättare och Samsung berättar att den kommer att släppas på deras event i New York den 14 mars.

Det ryktas om en 8-kärnig Exynos-propp med lika många grafikkärnor, en nästan 5 tum stor SuperAmoled-skärm, 2Gb ram och en kamera med 13-megapixel-sensor. Vi får väl se om några veckor vad som stämmer!

reviews.cnet.com

Date26 feb 2013 kl. 23 | Taggar Android , Galaxy S4 , Samsung , Smartphone | KommentarerInga kommentarer

Jelly Bean till Galaxy S2 [Länktips]

Kanske lite oväntat för en relativt ”gammal” telefon – men eftersom den fortfarande säljer så bra släpper Samsung nu en uppdatering för sin tidigare topp-lur Galaxy SII.

Med uppdateringen får S2:an samma gränssnitt och appar som uppföljaren S3. Dessutom förbättras batteritiden, kamerafunktionaliteten ökas, låsskärmen får fler funktioner, de schyssta toggle-knapparna i notifieringsmenyn från S3:an följer med och dessutom får man Google Now.

sammobile.com

Date23 jan 2013 kl. 23 | Taggar Android , Galaxy S2 , Jelly Bean , Samsung | KommentarerInga kommentarer

Nvidia visar upp Shield [Länktips]

Nvidia Shield

Under sin presskonferens på CES släppte Nvidia mer information om den handburna spelkonsol som företaget presenterade kort i fredags förra veckan. Konsolen är en handkontroll med 5-tums 720p touchskärm och en Nvidia-utvecklad 4-kärnig propp med rejält tilltagen grafikdel på 72 kärnor. Enheten kommer att köra Android och när Nvidia visade upp den imorse var det vanilla-versionen av Jelly Bean som användes.

En i mitt tycke rätt cool funktion som visades var möjligheten att streama spel (och annat innehåll) från datorn till handkontrollen och även vidare till TV:n. Bland annat lirade man Assassins Creed via Steam och körde Steam:s Big Picture på TV:n – allt trådlöst strömmat från en speldator. Det som krävs på PC-sidan är ett Keppler-baserat grafikkort och lite prestanda.

shield.nvidia.com

Date7 jan 2013 kl. 22 | Taggar Android , Nvidia , Shield , Spel , Steam | KommentarerInga kommentarer

Reklam-idé bet Microsoft i rumpan [Länktips]

För att smutskasta Android och ge lite skjuts åt sitt egna smartphone-OS Windows Phone 8 fick Microsoft den briljanta idén att släppa lös en hashtag på Twitter där det bad sina följare att berätta om sina värsta Android-upplevelser.

”Do you have an Android malware horror story? Reply with #DroidRage with your best/worst story and we may have a get-well present for you.”

Tyvärr fungerade det nog inte riktigt som Microsoft tänkt sig och hashtagen fylldes istället med klagomål på Microsofts egna produkter. Strax därpå skapades även, inte helt överraskande, hashtag:en #WindowsRage där man bl.a. kan läsa följande:

”once thought about writing malware for a @windowsphone but then I thought, aren’t they suffering enough? #DroidRage #WindowsRage.”

news.cnet.com

Date10 dec 2012 kl. 0 | Taggar Android , Microsoft , Twitter , Windows | KommentarerInga kommentarer

Android 4.2.1 – nu med december! [Artikel]


Igår fick jag Android 4.2 till min Galaxy Nexus-telefon och uppdaterade direkt. Men det visade sig att Google visst gjort en liten tabbe i den nya versionen av mjukvaran. December månad finns inte längre med i alla datum-val, t.ex. om man ska lägga in födelsedagar på personer i kontaktboken.

Version 4.2.1 ska redan ha börjat rullas ut, men har i alla fall inte nått mig än. Men det är väl ingen brådska, det är ju flera dagar kvar till december =)

 

 

 

 

Date29 nov 2012 kl. 15 | Taggar Android , Google | KommentarerEn kommentar

Tips för att snabbare få OTA-uppdateringar i Nexus-enheter [Länktips]

Android 4.2 har börjat rulla ut som Over The Air-uppdatering till de som har en Nexus-enhet med rätt firmware. På Rocketdildo-redaktionen är vi en hel bunt som har Galaxy Nexus och kör med yakju-firmware (dvs den firmware Google underhåller direkt och den som får uppdateringar först) och igår var Sprinkler först att få ned uppdateringen i sin telefon.

Något frustrerad satt jag själv och försökte få ned uppdateringen genom att klicka på kontrollera-knappen på uppdateringssidan under inställningar utan framgång, men efter att ha genomfört detta lilla knep fick jag uppdateringen direkt!

swedroid.se

Date28 nov 2012 kl. 15 | Taggar Android , Google , Nexus | KommentarerInga kommentarer

Nya Kindle Fire HD 8.9 perfekt för mediakonsumtion [Länktips]

Amazons nya Android-platta, Kindle Fire HD8.9 får lysande recensioner av Cnet, främst som en utmärkt plattform för att konsumera media. Den högupplösta 9-tumsskärmen får toppbetyg precis som prestandan vid mediaströmning och det väl anpassade eco-systemet för mediadistribution.

Ska du köpa en platta till jul och inte tänker använda den som något slags arbetsverktyg är nog det här ett mycket bra val!

 amazon.com

Date22 nov 2012 kl. 23 | Taggar Amazon , Android , Elektronik , Kindle , Prylar , Surfplatta | KommentarerInga kommentarer

HTC Droid DNA släppt i USA [Länktips]

Idag släppte HTC tillsammans med amerikanska Verizon en nya monsterlur vid namn Droid DNA. Att döma av spec. och utseende är det en variant på J Butterfly som ju släpptes enbart för den japanska marknaden för några veckor sen och den har samma fantastiska högupplösta skärm. Med en pixeldensitet på 440ppi får HTC in hela 1920×1080 pixlar på telefonens 5-tumsskärm som även ska ha fantastiska färger.

Telefonens hårdvara utmärks annars av en fyrkärnig Snapdragon på 1,5 GHz, 2 Gb ram, LTE, trådlös laddning och en 8MP-kamera. På telefonen körs Android 4.1 Jelly Bean och precis som andra topplurar från HTC har den en rejäl hörlursförstärkare signerad beats audio.

Hoppas den kommer till Sverige snart!

swedroid.se

Date13 nov 2012 kl. 22 | Taggar Android , Elektronik , HTC , Prylar | KommentarerInga kommentarer

Nya Nexus 4 säljer som smör i Storbritannien [Länktips]

Bara en timme efter att de nya Nexus-modellerna släpptes till försäljning i Storbritannien var nexus 4:an slutsåld. Den billigaste varianten, med 8Gb minne, ska ha tagit slut på bara 15 minuter. Tycka vad man vill om designen och dess likheter med förra generationens Nexus, men populär verkar den med andra ord vara i alla fall!

cnet.com

Date13 nov 2012 kl. 13 | Taggar Android , Google , LG , Nexus | KommentarerInga kommentarer

Engadget recenserar Nexus 10 [Filmklipp]

För en dryg vecka sen släppte Google sin nya referens-platta Nexus 10 och recensionerna är många och ofta någorlunda positiva. Min egen uppfattning är att skärmen verkar grym med sin extremt höga upplösning men annars känns det som vilken platta som helst i prisklassen. Dock är det ju alltid fördel att ha en Nexus då man får tillgång till uppdateringar av Android först av alla.

engadget.com

Date7 nov 2012 kl. 20 | Taggar Android , Google , Nexus , Samsung | KommentarerInga kommentarer