Elektronik | Rocketdildo 3.0

Portal i miniräknaren [Filmklipp]

När jag läste naturvetenskap på gymnasiet så var det Texas Instruments TI-83 Plus som gällde när det kom till miniräknare. Ganska snabbt kom vi på att dessa miniräknare klarade lite mer än bara att räkna och några lyckades installera spel som Tetris och Snake. Annars var nog det mest produktiva vi lyckades göra att rita av skärmen för låg batteri-nivå, skicka över till kompisens räknare via en liten kabel och lägga in som uppstartsbild så att den drabbade förtvivlat bytte batterier utan resultat.

Den här killen var snäppet kreativare om du frågar mig =)

Date5 dec 2012 kl. 10 | Taggar Elektronik , Prylar , Spel | KommentarerInga kommentarer

Pekskärm på laptopen kanske inte är så dumt [Länktips]

Sean Hollister på The Verge har testat laptops med Windows 8 och touchscreen. Precis som jag var innan jag läste artikeln var Sean tidigare tveksam till konceptet och verkar ha varit mer inne på Apple:s linje om hur en laptop ska se ut. Men efter att ha använt laptops med pekskärmar på prov i någon vecka upptäckte han hur han satt å petade på skärmen på sin MacBook Air och kom till insikten att det kanske inte är så onaturligt ändå.

TheVerge.com

Date3 dec 2012 kl. 11 | Taggar Elektronik , Pekskärm , Windows | KommentarerInga kommentarer

Nintendo släpper Wii Mini [Länktips]

Den 7:e december släpper Nintendo en nydesignad mindre variant på sin gamla Wii med slogan:en ”Big Fun, for a Mini Price”. Konsolen kommer inte att ha någon internetanslutning och kommer heller inte att stödja Gamecube-spel, men kommer annars att fungera precis som den vanliga Wii-konsolen. Däremot ser den ju, i alla fall i mitt tycke, mycket fränare ut med sitt kantiga retro-stuk och sin toppmatade skivläsare med lucka.

Det ända lite tveksamma från min sida är vem som ska köpa den. De flesta jag vet som är intresserade alls av en lågupplöst Wii har redan än, alla andra köper en Xbox, PS3 eller Wii U. Möjligen att den kan sälja som konsol nr. 2 för de som redan har en Xbox eller PS3 om priset blir tillräckligt lågt. Nintendo rekommenderar ett pris på $99, vi får väl se vad den kostar när den når Sverige.

nintendo.com

Date27 nov 2012 kl. 16 | Taggar Elektronik , Nintendo , Spel , Wii | KommentarerEn kommentar

Nokia släpper lurar med dedikerad Facebook-knapp [Länktips]

Nokia släppte idag information om 3 nya mobiltelefoner: Asha 205, 206 och Slam. Asha kommer med dubbla SIM-kortsläsare, fullt QWERTY-tangentbord och en dedikerad Facebook-knapp, men varken 3G eller WiFi, utan bara 2G. Däremot har den ”Easy swap”, en ny teknik från Nokia som gör det enkelt att under drift växla mellan SIM-korten och kolla vilket som har bäst täckning. Telefonen är riktad mot den uppkopplade generationen i någon av de nya snabbt växande marknaderna och kommer med appar Facebook, Twitter, eBuddy och Gmail.

206:an ser ut som en klar-lackad variant av deras gamla traditionella telefoner som en annan växte upp med för drygt 10 år sen. Slam ser precis som 205:an ut som en gammal Blackberry och har även den dedikerad Facebook-knapp.

thenextweb.com

Date26 nov 2012 kl. 17 | Taggar Elektronik , Nokia | Kommentarer2 kommentarer

Rekordförsäljning under årets Black Friday [Länktips]

Passade du på att utnyttja någon av de rabatter som erbjöds i staterna i fredags? Dure här på redaktionen passade på att köpa en MBPr 15″ nästan tusenlappen billigare än vanligt.

Dagen efter USA:s ända icke shopping-relaterade storhelg kompenserar man ju genom att ha en helgdag enbart för shopping och i år slog man nytt rekord genom att sälja för över en miljard dollar. Galet mycket pengar! Det som såldes mest var datorer och datordelar.

Lite spännande statistik som samlades in visar att 24% av all nätshopping som skedde gjordes via en mobil enhet, jämfört med 14% förra året. Av de surfplattor som användes var 88% iPad:s.

news.cnet.com

Date26 nov 2012 kl. 13 | Taggar Elektronik , Prylar | KommentarerInga kommentarer

Nya Kindle Fire HD 8.9 perfekt för mediakonsumtion [Länktips]

Amazons nya Android-platta, Kindle Fire HD8.9 får lysande recensioner av Cnet, främst som en utmärkt plattform för att konsumera media. Den högupplösta 9-tumsskärmen får toppbetyg precis som prestandan vid mediaströmning och det väl anpassade eco-systemet för mediadistribution.

Ska du köpa en platta till jul och inte tänker använda den som något slags arbetsverktyg är nog det här ett mycket bra val!

 amazon.com

Date22 nov 2012 kl. 23 | Taggar Amazon , Android , Elektronik , Kindle , Prylar , Surfplatta | KommentarerInga kommentarer

Smart backspegel [Länktips]

Saknar du navigator i bilen? Köp en ny backspegel! Intraphex nya modell CTMD43 har en 4.3 tums touch-skärm ibyggd bakom spegelglaset och kan bl.a. visa navigator. Om du har en WiFi-hotspot med internet i bilen kan backspegeln även tillfråga Google om vägbeskrivningar.

cnet.com

Date15 nov 2012 kl. 14 | Taggar Elektronik , Motor , Prylar | KommentarerInga kommentarer

HTC Droid DNA släppt i USA [Länktips]

Idag släppte HTC tillsammans med amerikanska Verizon en nya monsterlur vid namn Droid DNA. Att döma av spec. och utseende är det en variant på J Butterfly som ju släpptes enbart för den japanska marknaden för några veckor sen och den har samma fantastiska högupplösta skärm. Med en pixeldensitet på 440ppi får HTC in hela 1920×1080 pixlar på telefonens 5-tumsskärm som även ska ha fantastiska färger.

Telefonens hårdvara utmärks annars av en fyrkärnig Snapdragon på 1,5 GHz, 2 Gb ram, LTE, trådlös laddning och en 8MP-kamera. På telefonen körs Android 4.1 Jelly Bean och precis som andra topplurar från HTC har den en rejäl hörlursförstärkare signerad beats audio.

Hoppas den kommer till Sverige snart!

swedroid.se

Date13 nov 2012 kl. 22 | Taggar Android , Elektronik , HTC , Prylar | KommentarerInga kommentarer

Träningsklocka från Leikr kör Linux [Önskelistan]

Den danska tillverkaren Leikr visar upp en ny träningsklocka som närmast liknar en smartphone vad gäller hård- och mjukvara. Klockan använder en 500MHz Arm Cortex A8 processor, 2” TFT på 320×240 pixlar, 8 GB lagring, BlueTooth 3.0, WIFI 802.11 b/g/n och på detta körs Linux med särskild mjukvara från Leikr själva. Klockan levereras med en pulsband som kommunicerar med klockan via blåtand och den har dessutom den mycket trevliga funktionen att trådlöst ladda upp dina träningspass till Endomondo så fort den får kontakt med ditt hemnätverk via WiFi.

Det ser med andra ord ut som en stark konkurrent till Motorolas MotoActv.

Leikr.com

Date12 nov 2012 kl. 11 | Taggar Elektronik , Leikr , Linux , Motorola , Prylar , Träning | KommentarerInga kommentarer

Sony DSC-RX100 [Önskelistan]

En lite kompaktkamera med stor sensor verkar vara den perfekta kombon! Sonys nya CyberShot är tänkt för professionell användning och levererar högupplösta foton i klass med en DSLR men framförallt full-HD-filmer i 60fps med grymt detaljerad och färgrik bild. Den verkar vara grym i mörker och har dessutom en rätt cool liten inbyggd blixt som kan tiltas bakåt för att inte göra porträtten för ljusa […]

Date4 nov 2012 kl. 15 | Taggar Elektronik , Kamera , Prylar , Sony | KommentarerEn kommentar