Apple | Rocketdildo 3.0

Ett första klipp från jOBS [Filmklipp]

”Men vem vill köpa en dator?”

jOBS, filmen om hur Apple:s grundare gick från hippie till en av världens mest respekterade och välkända IT-profiler, har svensk premiär den 30:e augusti (dvs ”bara” lite drygt 4 månader efter den amerikanske premiären). Här är första teasern och frågar ni mig så passar Kutcher väldigt bra in i sin roll.

etonline.com

Date24 jan 2013 kl. 21 | Taggar Apple , Film , jOBS , Steve Jobs | Kommentarer2 kommentarer

Är det här kommande iPhone 5s? [Länktips]

iPhone 5S

Om historien upprepar sig så som man kan vänta kommer det nästa år en något uppgraderad iPhone 5 vid namn 5S. Får man tro vissa spekulationer så satsar Apple på att uppgradera den del användarna klagat på mest – batteriet. Och inget annat. =)

worship.hr

Date30 dec 2012 kl. 21 | Taggar Apple , Humor , iPhone , Rykten | KommentarerInga kommentarer

Google Maps äntligen i App Store [Länktips]

Google Maps

Så kom den då till sist, efter ett drygt halvårs spekulationer och äntligen slipper iPhone-användarna förlita sig till undermåliga Apple Maps. Användarna är mestadels lyriska över resultatet.

TheVerge.com

Date16 dec 2012 kl. 12 | Taggar Apple , Google , iOS , iPhone | KommentarerInga kommentarer

Test av nya iTunes 11 [Recension]

Nu har Apple släppt en, vad jag förstått det som, länge efterlängtad uppdatering av deras musik-biblioteks-program iTunes – närmare bestämt version 11. Har de lyckats göra något vettigt av en av världens kanske mest använde men samtidigt kanske minst uppskattade musikprogram? […]

Date30 nov 2012 kl. 12 | Taggar Apple , iTunes | Kommentarer3 kommentarer

Batman försöker navigera med Apple Maps [Filmklipp]

Vi fortsätter Batman-temat från i förrgår med ett klipp som visar hur det kan gå om man försöker navigera med Apples nya karttjänst.

Date28 nov 2012 kl. 12 | Taggar Apple , Batman , Kartor | KommentarerInga kommentarer

Apple säljer begagnat på ebay [Länktips]

Apple har sen någon vecka tillbaka sålt iordninggjorda produkter som väl antagligen blivit över efter utbyten, serviceärenden och liknande via en egen shop på ebay. Apple själva har inte lämnat någon information, men att döma av  de goda köpvillkoren, som stämmer perfekt överens med Apple:s, kan det inte gärna vara någon annan som ligger bakom. De erbjuder:

Antagligen är det ett test för att se hur det fungerar och jag tycker att det verkar som en riktigt bra idé. De flesta av Apples produkter håller ju hårdvarumässigt riktigt bra kvalitet och brukar överleva ett tag, så varför inte passa på att köpa en några månader gammal produkt som putsat upp till närmast nyskick till ett något lägre pris? Dessutom kommer de annars överblivna produkterna till användning, vilket ju måste vara en bra grej för miljön.

9to5mac.com

Date22 nov 2012 kl. 23 | Taggar Apple , Prylar | KommentarerInga kommentarer

Black Friday-erbjudanden på Apple Store [Länktips]

Som vanligt är det Black Friday på fredag, dagen efter amerikanska Thanksgiving och då är det enda dagen på året som Apple har rea på Apple Store på nätet och i sina egna butiker – så även i år. Idag la Apple upp en teaser på sin hemsida, men än finns inga rea-priser publicerade. Förra året kunde man shoppa iPad:s 3-400 kr billigare än normalt och datorer för nästan tusenlappen billigare än vanligt.

Nu är såklart inte Apple ensamma om att rea ut produkter på fredag, denna helgdag avsedd för shopping täcker hela USA, men Apple är generösa nog att köra sina rea-priser även i sin svenska shop.

store.apple.com/se

Date20 nov 2012 kl. 17 | Taggar Apple , Rea | KommentarerEn kommentar

Google Maps med navigation till iOS [Länktips]

Nu har Google skickat ut en utvärderingsversion av sin kommande iOS-app till ett gäng med utvalda testare utanför bolaget. iOS har ju sen en tid tillbaka inte haft någon Google Maps-app efter att Apple tog bort sin egenutvecklade version.

Till skillnad mot den gamla appen ser det faktiskt ut som att den nya appen även inkluderar navigationsläget, där man ju får en helt annan vy än i vanliga maps anpassad för navigering med turn-by-turn-navigation. Det har tidigare spekulerats i att Google inte skulle inkludera denna funktion utan ”spara den” till sitt eget mobiloperativsystem Android för att ge det en extra fördel över iOS.

The Wall Street Journal

Date18 nov 2012 kl. 14 | Taggar Apple , Google , iOS , iPad , iPhone | Kommentarer2 kommentarer

Apple med ny avståndsbaserad zoom-funktion [Länktips]

Apple har ansökt om ett patent för en zoom-funktion som anpassar storleken på innehållet på skärmen efter ansiktets avstånd till enheten. Om det blir verklighet så blir det alltså troligen ett komplement till den nuvarande ”pinch”-funktionen (där man kniper ihop eller för isär två fingrar på touch-ytan för att zooma).

Funktionen ska ha två alternativ för hur zoomen ska fungera: antingen zoomas innehållet in när man flyttar ansiktet längre från skärmen så att man fortfarande kan läsa texten trots att avståndet ökar – eller så zoomas innehållet in när man ansiktet närmar sig skärmen. Båda alternativen har väl sina fördelar.

AppleInsider.com

Date18 nov 2012 kl. 12 | Taggar Apple | KommentarerInga kommentarer

Recension av MacBook Pro Retina 13″ [Länktips]

Patrick B. Gibson, en av utvecklarna av den ursprungliga iPad:en, bytte ”upp” sig till en MBPr 13 tum – men verkar allt annat än nöjd. Här bjuds ni på en lite annorlunda vinklad men samtidigt ärlig och ganska väl genomtänkt recension!

patrickbgibson.tumblr.com

Date16 nov 2012 kl. 22 | Taggar Apple , MacBook | KommentarerInga kommentarer