Mercedes | Rocketdildo 3.0

Bilder på Mercedes CLA 45 AMG [Önskelistan]

Mercedes CLA 45 AMG

För några veckor sen fick jag syn på de första bilderna av Mercedes kommande värsting i A-klassen, A45 AMG och sen dess har jag även sett den nya A-klassen ett par gånger på stan. Den såg lite skum ut från vissa vinklar (om än otroligt mycket bättre än tidigare A-klass) men kombinationen med den vältrimmade 2-litersmotorn och fyrhjulsdriften tillsammans med den nästan överdrivet sportiga inredningen gav den en plats högt upp på önskelistan.

Men nu släpper Mercedes bilder på en bil med samma botten men betydligt läckrare exteriör. CLA 45 AMG Sport Sedan ser snabb ut redan när den står still och med en 2-liters turbomotor på 355 hästar, dubbelkopplingsautomat och drift på alla fyra hjulen lär den flytta på sig snabbt så det räcker. Mmm – ge den till mig nu!

Öppna artikeln för fler bilder!

carscoops.com […]

Date24 mar 2013 kl. 19 | Taggar AMG , CLA 45 , Mercedes , Motor | KommentarerInga kommentarer

Ny drömbil: E63 AMG 2014 [Önskelistan]

Mercedes E63 AMG

Inför 2014 års modell uppgraderar Mercedes sin E63 AMG. Bilen, som var rätt brutal för en ”familjekombi” redan innan får nu ännu mera kraft under huven, blir snyggare på både in och utsidan och framför allt – den får fyrhjulsdrift!

Det är fortfarande en 5.5 liters V8:a som i den ”vanliga” AMG:n levererar 557 hästar, men som även går att få som AMG S med hela 577 hästar. Den effekten ger en för klassen smått bisarr 0-100-tid på 3.6 sekunder, 0,1 sekunder snabbade än en Ferrari FF!

Tyvärr har jag ingen aning om fyrhjulsdriften kommer till Sverige, den ska tydligen inte komma till Storbritannien i alla fall – men vi får definitivt hoppas!

topgear.com

 

Date13 jan 2013 kl. 18 | Taggar AMG , E63 , Mercedes , Motor | KommentarerEn kommentar

Mercedes koncept Ener-G-Force [Länktips]

Mercedes visar upp sitt koncept på en patrullbil för polisen. Den är byggd för LA Motor Show:s designtävling som i år går ut på att bygga en polisbil för år 2025.

TopGear.com

Date16 nov 2012 kl. 18 | Taggar Koncept , Mercedes , Motor | KommentarerInga kommentarer

SLS Black Series nästan klar [Länktips]

På bilden ovan ser du en nästan färdig Mercedes SLS Black Series. Bilen kommer officiellt att presenteras på Los Angeles motor show i slutet av denna månad och Mercedes säger själva att de inte har jobbat färdigt med bilens aerodynamik än så bilens utseende kommer troligen att ändras något.

V8:an på 6.2 liter har fått varvstoppet flyttat från 7.200 till 8.000 rpm som tillsammans med ett större insug och en bunt andra modifieringar ger den en effekt på hela 622 hästkrafter. Motorn är kopplad till en 7-växlad DCT-automat som sitter en centimeter lägre än tidigare med kortare och aggressivare växlingstider. Den har dessutom fått hårdare fjädrar, AMG:s ride control och en elektronisk diff.

Bilen är tack vare massor med kolfiber och ett avgassystem i titan 70 kg lättare och gör 0-100 på 3.6 sekunder.

TopGear.com

Date14 nov 2012 kl. 11 | Taggar Mercedes , Motor | KommentarerInga kommentarer

Mercedes SLS AMG GT3 ”45th Anniversary” [Länktips]

Som om inte SLS:en var tillräckligt fet redan har nu Mercedes annonserat en starkt begränsad utgåva inför sitt 45-års jubileum. Bilen kommer med SLS:ens vanliga 6.3-liters V8, men signerad av Bernd Schneider och mekanikern som lyft i och monterat den. Bilens kolfiberkaross är lackad i samma matta lack som SL65 AMG “45th Anniversary” och bär modifieringar som en rejäl vinge, diffusor och splitter hämtat från GT3-bilarna.

Om du lyckas komma över en av de fem bilar som kommer att tillverkas får du hämta den vid AMG:s huvudkontor, där du även får en rundtur och en lektion på banan.

AutoGuide.com

Date8 okt 2012 kl. 16 | Taggar Mercedes , Motor | KommentarerInga kommentarer