Smartphone | Rocketdildo 3.0

Sony hoppar på Firefox OS [Länktips]

Mozilla har sen en tid tillbaka jobbat på sitt eget operativsystem för smartphones – Firefox OS. Systemet är såklart öppen källkod och en av idéerna är att apparna ska erbjudas som webappar byggda på html5 och att man därmed kan skippa Android och iOS modell med app-butiker för att distribuera appar till telefonerna.

Efter en första uppvisning av användargränssnittet och efter att ha hört Mozilla:s idéer tyckte jag det lät som en god plan men hade svårt att se att det skulle ta någon större marknadsandel eftersom alla stora hårdvarutillverkare ju redan har liknande system. Men väljer Sony att hoppa på tåget och meddelar att de ska ha en första modell klar till nästa år.

Plötsligt tycker jag att det ser betydligt ljusare ut för Firefox OS!

theverge.com

Date26 feb 2013 kl. 23 | Taggar Firefox OS , Smartphone , Sony | KommentarerInga kommentarer

Samsung släpper Galaxy S4 den 14 mars [Länktips]

Samsungs flaggskepp på Android-sidan, succé-luren Galaxy S3, ska nu få sin ersättare och Samsung berättar att den kommer att släppas på deras event i New York den 14 mars.

Det ryktas om en 8-kärnig Exynos-propp med lika många grafikkärnor, en nästan 5 tum stor SuperAmoled-skärm, 2Gb ram och en kamera med 13-megapixel-sensor. Vi får väl se om några veckor vad som stämmer!

reviews.cnet.com

Date26 feb 2013 kl. 23 | Taggar Android , Galaxy S4 , Samsung , Smartphone | KommentarerInga kommentarer

Ubuntu i din smartphone! [Länktips]

Ubuntu Phone

Så är det officiellt till slut, som det spekulerats i och som Canonical själva hintat en del om: Ubuntu till telefoner. Canonical ska visa upp det hela på årets CES, men redan nu finns det gott om bilder på ett väldigt schysst GUI på Ubuntu:s hemsida!

ubuntu.com/devices/phone

Date2 jan 2013 kl. 22 | Taggar Canonical , Mobil , Smartphone , Ubuntu | KommentarerInga kommentarer