Microsoft | Rocketdildo 3.0

Age of Empires II släpps på nytt [Länktips]

Age of Empires II HD

Under namnet Age of Empires II HD släpper nu Microsoft sin RTS-klassiker från 1999 på nytt. Spelet kommer att innehålla alla uppdrag från Age of Empires II och expansionen Conquerors och man kommer även att kunna spela online.

Spelet kommer att rulla på en ny spelmotor som ger snyggare texturer och kommer att släppas den 9:e april enbart via Steam.

store.steampowered.com

Date8 mar 2013 kl. 1 | Taggar Age of Empires , Microsoft , PC , Spel , Steam | Kommentarer2 kommentarer

Microsoft visar upp imponerande IllumiRoom [Filmklipp]

Microsoft Research visar upp ett av sina projekt för Xbox: IllumiRoom. Idén går ut på att projicera en förlängning av bilden på tv:n ut i rummet både på väggar, golv och tak. Observera att klippet är filmat live, utan några specialeffekter pålagda efteråt – det är alltså precis lika häftigt som det ser ut!

Date14 jan 2013 kl. 9 | Taggar IllumiRoom , Microsoft , Research , Spel , Xbox | Kommentarer2 kommentarer

Windows Phone-fel: mata in skivan! [Länktips]

Windows Phone 8-fel

Det här felmeddelandet väntar man sig kanske inte i en telefon! ”Rätta till felet genom att mata in installationsskivan”. Det visar sig att felet uppstått i samband med att användaren hade flashat sin telefon och Microsoft hävdar att felet annars inte ska kunna inträffa, men det ser ju ända ganska kul ut!

thenextweb.com

 

Date13 jan 2013 kl. 13 | Taggar Microsoft , Mobil , Windows Phone | KommentarerInga kommentarer

Reklam-idé bet Microsoft i rumpan [Länktips]

För att smutskasta Android och ge lite skjuts åt sitt egna smartphone-OS Windows Phone 8 fick Microsoft den briljanta idén att släppa lös en hashtag på Twitter där det bad sina följare att berätta om sina värsta Android-upplevelser.

”Do you have an Android malware horror story? Reply with #DroidRage with your best/worst story and we may have a get-well present for you.”

Tyvärr fungerade det nog inte riktigt som Microsoft tänkt sig och hashtagen fylldes istället med klagomål på Microsofts egna produkter. Strax därpå skapades även, inte helt överraskande, hashtag:en #WindowsRage där man bl.a. kan läsa följande:

”once thought about writing malware for a @windowsphone but then I thought, aren’t they suffering enough? #DroidRage #WindowsRage.”

news.cnet.com

Date10 dec 2012 kl. 0 | Taggar Android , Microsoft , Twitter , Windows | KommentarerInga kommentarer

Detaljer kring ”Xbox 720” [Länktips]

Tidningen Xbox World kommer att lägga ned i december, men avser att sluta på topp med ett nummer med gott om tidigare okända detaljer kring nästa generations Xbox. Bl.a. avslöjar man följande:

ComputerandVideoGames.com

Date19 nov 2012 kl. 23 | Taggar Microsoft , Rykten , Xbox | KommentarerEn kommentar

Testa Office 2013 [Länktips]

Microsoft bjussar just nu på 60-dagars gratis test av nya Office 2013. Man får då tillgång till hela Professional Plus-paketet med Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Access, Publisher och Lync och allt man behöver är ett Microsoft-konto.

jimmydahl.com

Date18 nov 2012 kl. 12 | Taggar Microsoft , Office | KommentarerInga kommentarer

Sinofsky lämnar Microsoft [Länktips]

Steven Sinofsky, som de senaste åren varit ”President of the Windows Division”, meddelade idag att han har lämnat Microsoft. Sinofsky har tidigare lett utvecklingen av Office, men tog över som ansvarig för utvecklingen av Windows 7 efter problemen med Vista. Nu ersätts han främst av Julie Larson-Green som av Microsofts VD, Steve Ballmer, beskrivs som ”the best possible person for this job.”

Officiellt har det inte sagts något om varför Sinofsky slutar, men det ryktas om att det ska bero på personlighetskrockar inom Microsofts ledning.

TheVerge.com

Date13 nov 2012 kl. 13 | Taggar Microsoft , Windows | KommentarerInga kommentarer

Xbox-platta på gång [Länktips]

Enligt rykten som hävdas förhållandevis säkra jobbar Microsoft på en 7-tums ”surfplatta” tänkt som portabel spelkonsol och då såklart mer inriktad på just spel än en vanlig surfplatta. Plattan ska enligt uppgift baseras på en ARM-propp och ram-minne med hög bandbredd anpassat för spelprestanda och kommer att köra en bantad version av Windows-kärnan.

TheVerge.com

Date7 nov 2012 kl. 20 | Taggar Microsoft , Rykten , Xbox | KommentarerInga kommentarer

Microsoft kastar ut Messenger och satsar på Skype [Länktips]

Det har ryktats om det men nu har teamet bakom Skype börjat släppa information. Det har redan kommit en ny Skype-klient för Windows 8 och det är en på gång till Windows Phone 8 också. Men nu verkar det gå undan, redan under första kvartalet 2013 ska Messenger plockas ned över hela världen och ersättas av Skype. Företag kommer fortfarande ha tillgång till Lync, men det ska komma en Lync-Skype-connector.

Egentligen är det väl ingen chock, varför skulle de vilja erbjuda två produkter med samma funktion och konkurrera med sig själva?

news.cnet.com

Date6 nov 2012 kl. 20 | Taggar Microsoft , Skype | KommentarerInga kommentarer

Xbox SmartGlass [Länktips]

Nu har Microsoft släppt appen SmartGlass som låter dig logga in på ditt Xbox Live-konto i telefonen och dels se din tidigare aktivitet men framför allt kan du kontrollera din Xbox från telefonen. T.ex. kan du leta upp en schysst film i telefonen och sen med ett klick spela upp den på TV:n via din Xbox.

xbox.com

Date3 nov 2012 kl. 18 | Taggar Android , iOS , Microsoft , SmartGlass , Xbox | KommentarerEn kommentar