Corvette | Rocketdildo 3.0

Nya Corvette C7 Stingray [Artikel]

2014 Chevrolet Corvette Stingray

Efter mycket snack och mängder med teasers är nu nya Corvette C7 Stingray officiellt lanserad. Den sjunde reinkarnationen har onekligen moderniserats designmässigt och ser nu äntligen ut att vara på rätt sida om 2000-talet. Ingenjörerna på GM berättar gärna att chassit är helt i aluminium och har ökat vridstyvheten med 57% samtidigt som vikten minskat med 45 kg. Man påpekar också att motorhuv och tak gjuts i kolfiber från fabrik. Bilen hamnar nu under 1400 kg-strecket och som vi tidigare skrivit  presterar nya V8:an (kallad LT1) ca 455 hk och 610 Nm vilket ska ge 0-96 km/h på under fyra sekunder. I hopp om att spara på bränsledropparna använder man sig av cylinderavstängning när inte all kraft behövs. När det kommer till kraftöverföringen får köparen välja mellan en klassisk automat eller en sjuväxlad (!) manuell som dessutom ger ”mellangas” vid både upp- och nedväxlingar.  Första leveranserna i USA beräknas till tredje kvartalet 2013 men några prisuppgifter har man ännu inte släppt.

Nu ser vi med spänning fram emot de första provkörningarna. Se fler högupplösta bilder och Jay Lenos walkaround efter hoppet […]

Date14 jan 2013 kl. 14 | Taggar America: F**k Yeah! , C7 , Corvette , Motor , Stingray | Kommentarer5 kommentarer

Ny LT1 V8 från Chevrolet [Länktips]

När nästa generations Corvette når marknaden i slutet av nästa år är det denna motor som kommer sitta under huven. En tekniskt avancerad, race-tålig V8:a på 450 hästkrafter som ska ta bilen från 0-100 km/h på under 4 sekunder.

Med denna motor ska C7:an bli:

EuropeanMotorNews.com

Date26 okt 2012 kl. 16 | Taggar Chevrolet , Corvette , Motor | Kommentarer3 kommentarer

Teaser för Corvette C7 [Länktips]

Jag har alltid varit svag för Corvette, så jag går igång direkt. Den 13 januari nästa år ska det vara dags för nästa generation och med C5:an och C6:an i ryggen borde det kunna bli en riktigt go bil. ”Nothing will be the same” säger Chevrolet och passar dessutom på att designa om emblemet. Ovan ser du deras nya teaser, men mycket bil får man tyvärr inte se. De kunde väl ha bjussat på lite motorljud i alla fall?

Chevrolet.com

Date23 okt 2012 kl. 11 | Taggar Chevrolet , Corvette , Motor | Kommentarer2 kommentarer