Spel | Rocketdildo 3.0

Age of Empires II släpps på nytt [Länktips]

Age of Empires II HD

Under namnet Age of Empires II HD släpper nu Microsoft sin RTS-klassiker från 1999 på nytt. Spelet kommer att innehålla alla uppdrag från Age of Empires II och expansionen Conquerors och man kommer även att kunna spela online.

Spelet kommer att rulla på en ny spelmotor som ger snyggare texturer och kommer att släppas den 9:e april enbart via Steam.

store.steampowered.com

Date8 mar 2013 kl. 1 | Taggar Age of Empires , Microsoft , PC , Spel , Steam | Kommentarer2 kommentarer

Wii Mini till Sverige [Länktips]

Wii Mini

Nintendo Wii Mini, som vi tidigare rapporterade släpptes i december – men då bara i Kanada. Nu avslöjar Nintendo att den även kommer till Europa och den 15:e mars släpps den i Sverige.

Wii Mini är alltså en något enklare variant av den gamla Wii-konsolen och är kompatibel med alla tidigare Wii-spel och de flesta tillbehör men saknar internetuppkoppling. Den kommer med röda sidor och mattsvart ovansida med röd fjärr och Nunchuck.

gamereactor.se

Date26 feb 2013 kl. 22 | Taggar Konsol , Nintendo , Spel , Wii , Wii Mini | KommentarerInga kommentarer

Command & Conquer [Länktips]

Command & Conquer

Electonic Arts kommande free-to-play-uppföljare till gamla klassiska Command & Conquer-serien (ursprungligen kallat Command & Conquer: Generals 2) börjar närma sig spelklar produkt – och det ser bra ut! Personligen blir jag minst sagt jäkligt spelsugen så fort jag ser bilderna.

Till skillnad mot tidigare spel i serien blir det ingen single player-kampanj och det blir heller inga filmsnuttar för att bygga upp en story. Istället satsar får man ett enklare single player-läge och ett rejält onlinebaserat multiplayer-läge. Så hör du till dem som brukade spela nått av alla suveräna RTS-spel från 90-talet har du något att se fram emot! […]

Date25 feb 2013 kl. 21 | Taggar Command & Conquer , PC-spel , RTS , Spel | KommentarerInga kommentarer

Igår presenterades Playstation 4 [Länktips]

Igår höll Sony presskonferens i New York där de visade upp nästa generations spelkonsol: Playstation 4. Kort sammanfattat har men tagit fram en konsol med häftig spec. som verkar kunna driva ordentligt snygga spel, men man bjöd inte på några större överraskningar […]

Date21 feb 2013 kl. 16 | Taggar Konsol , Playstation , PS4 , Sony , Spel | Kommentarer2 kommentarer

EA:s spelbutik Origin nu för Mac [Länktips]

Origin för Mac

Nu gör Electronic Arts detsamma som Valve gjort med sin spelbutik Steam och breddar plattformsstödet för sin spelbutik Origin. Även om de inte stöder lika många plattformar som Steam så är det ändå en glad nyhet att de nu stödjer Mac. Nu väntar vi bara på att få betydligt fler spel tillgängliga, för dagens blandning av hundratalet versioner av Sims, Batman, Lego och Dirt känns inte överdrivet bred.

origin.com

Date9 feb 2013 kl. 13 | Taggar EA , Origin , Spel | KommentarerInga kommentarer

Får vi se PS4 redan den 20 februari? [Länktips]

Den 20:e februari anordnar Sony Playstation Meeting 2013 och på deras amerikanska blogg kan man nu se teaser:n ovan tillsammans med texten ”Be the first to know”. Vad det är man ska få veta framgår inte, men självklart är det många som tror på en första visning av nästa generations Playstation-konsol!

blog.us.playstation.com

Date1 feb 2013 kl. 9 | Taggar Konsol , Playstation , PS4 , Sony , Spel | KommentarerInga kommentarer

Crusader Kings II till Linux [Länktips]

Spelsläppen för Linux på Steam duggar tätt och nu finns även strategispelet Crusader Kings II tillgängligt.

store.steampowered.com

Date24 jan 2013 kl. 21 | Taggar Crusader Kings II , Linux , Spel , Steam | KommentarerInga kommentarer

Workshop till Left 4 Dead 2 [Länktips]

Left 4 Dead 2

På rocketdildo-redaktionen har vi sent om sider kommit igång med att lira Left 4 Dead 2, vilket är ett helt suveränt spel att LAN:a på 3-4 personer. Tyvärr gick det (precis som med alla roliga spel) lite för snabbt att ta sig igenom alla banor – men nu ser det ut att lösa sig!

Igår meddelade Valve att de släpper den workshop för Left 4 Dead 2 som beta-testats under en tid och att den direkt ska finnas tillgänglig från inuti spelet. Via den ska man dels kunna skapa eget innehåll (banor, kläder, vapen) men även kunna ta del av det material som andra spelare skapat.

Så nu är det bara att boka in en ny spelkväll, plocka fram motorsågen och fortsätta zombie-slakten!

l4d.com

Date18 jan 2013 kl. 14 | Taggar Left 4 Dead 2 , Spel , Valve | KommentarerEn kommentar

Microsoft visar upp imponerande IllumiRoom [Filmklipp]

Microsoft Research visar upp ett av sina projekt för Xbox: IllumiRoom. Idén går ut på att projicera en förlängning av bilden på tv:n ut i rummet både på väggar, golv och tak. Observera att klippet är filmat live, utan några specialeffekter pålagda efteråt – det är alltså precis lika häftigt som det ser ut!

Date14 jan 2013 kl. 9 | Taggar IllumiRoom , Microsoft , Research , Spel , Xbox | Kommentarer2 kommentarer

Nvidia visar upp Shield [Länktips]

Nvidia Shield

Under sin presskonferens på CES släppte Nvidia mer information om den handburna spelkonsol som företaget presenterade kort i fredags förra veckan. Konsolen är en handkontroll med 5-tums 720p touchskärm och en Nvidia-utvecklad 4-kärnig propp med rejält tilltagen grafikdel på 72 kärnor. Enheten kommer att köra Android och när Nvidia visade upp den imorse var det vanilla-versionen av Jelly Bean som användes.

En i mitt tycke rätt cool funktion som visades var möjligheten att streama spel (och annat innehåll) från datorn till handkontrollen och även vidare till TV:n. Bland annat lirade man Assassins Creed via Steam och körde Steam:s Big Picture på TV:n – allt trådlöst strömmat från en speldator. Det som krävs på PC-sidan är ett Keppler-baserat grafikkort och lite prestanda.

shield.nvidia.com

Date7 jan 2013 kl. 22 | Taggar Android , Nvidia , Shield , Spel , Steam | KommentarerInga kommentarer