Prylar | Rocketdildo 3.0

Pizza Hut släpper parfym [Länktips]

Pizza Hut i Kanada släpper en egen parfym och vad passar bättre än en doft av nyknådad pizzadeg? Det hela började som ett skämt på Facebook, men det fick så bra mottagande bland alla följare och efter bara en halvtimma hade flera tusen svarat att de ville ha en flaska.

businessinsider.com

Date5 dec 2012 kl. 22 | Taggar Parfym , Pizza Hut , Prylar | KommentarerInga kommentarer

Portal i miniräknaren [Filmklipp]

När jag läste naturvetenskap på gymnasiet så var det Texas Instruments TI-83 Plus som gällde när det kom till miniräknare. Ganska snabbt kom vi på att dessa miniräknare klarade lite mer än bara att räkna och några lyckades installera spel som Tetris och Snake. Annars var nog det mest produktiva vi lyckades göra att rita av skärmen för låg batteri-nivå, skicka över till kompisens räknare via en liten kabel och lägga in som uppstartsbild så att den drabbade förtvivlat bytte batterier utan resultat.

Den här killen var snäppet kreativare om du frågar mig =)

Date5 dec 2012 kl. 10 | Taggar Elektronik , Prylar , Spel | KommentarerInga kommentarer

Rekordförsäljning under årets Black Friday [Länktips]

Passade du på att utnyttja någon av de rabatter som erbjöds i staterna i fredags? Dure här på redaktionen passade på att köpa en MBPr 15″ nästan tusenlappen billigare än vanligt.

Dagen efter USA:s ända icke shopping-relaterade storhelg kompenserar man ju genom att ha en helgdag enbart för shopping och i år slog man nytt rekord genom att sälja för över en miljard dollar. Galet mycket pengar! Det som såldes mest var datorer och datordelar.

Lite spännande statistik som samlades in visar att 24% av all nätshopping som skedde gjordes via en mobil enhet, jämfört med 14% förra året. Av de surfplattor som användes var 88% iPad:s.

news.cnet.com

Date26 nov 2012 kl. 13 | Taggar Elektronik , Prylar | KommentarerInga kommentarer

Apple säljer begagnat på ebay [Länktips]

Apple har sen någon vecka tillbaka sålt iordninggjorda produkter som väl antagligen blivit över efter utbyten, serviceärenden och liknande via en egen shop på ebay. Apple själva har inte lämnat någon information, men att döma av  de goda köpvillkoren, som stämmer perfekt överens med Apple:s, kan det inte gärna vara någon annan som ligger bakom. De erbjuder:

Antagligen är det ett test för att se hur det fungerar och jag tycker att det verkar som en riktigt bra idé. De flesta av Apples produkter håller ju hårdvarumässigt riktigt bra kvalitet och brukar överleva ett tag, så varför inte passa på att köpa en några månader gammal produkt som putsat upp till närmast nyskick till ett något lägre pris? Dessutom kommer de annars överblivna produkterna till användning, vilket ju måste vara en bra grej för miljön.

9to5mac.com

Date22 nov 2012 kl. 23 | Taggar Apple , Prylar | KommentarerInga kommentarer

Nya Kindle Fire HD 8.9 perfekt för mediakonsumtion [Länktips]

Amazons nya Android-platta, Kindle Fire HD8.9 får lysande recensioner av Cnet, främst som en utmärkt plattform för att konsumera media. Den högupplösta 9-tumsskärmen får toppbetyg precis som prestandan vid mediaströmning och det väl anpassade eco-systemet för mediadistribution.

Ska du köpa en platta till jul och inte tänker använda den som något slags arbetsverktyg är nog det här ett mycket bra val!

 amazon.com

Date22 nov 2012 kl. 23 | Taggar Amazon , Android , Elektronik , Kindle , Prylar , Surfplatta | KommentarerInga kommentarer

Smart backspegel [Länktips]

Saknar du navigator i bilen? Köp en ny backspegel! Intraphex nya modell CTMD43 har en 4.3 tums touch-skärm ibyggd bakom spegelglaset och kan bl.a. visa navigator. Om du har en WiFi-hotspot med internet i bilen kan backspegeln även tillfråga Google om vägbeskrivningar.

cnet.com

Date15 nov 2012 kl. 14 | Taggar Elektronik , Motor , Prylar | KommentarerInga kommentarer

Världens mest meningslösa maskin [Filmklipp]

Julklapp?

Date14 nov 2012 kl. 15 | Taggar Humor , Prylar , YouTube | KommentarerInga kommentarer

HTC Droid DNA släppt i USA [Länktips]

Idag släppte HTC tillsammans med amerikanska Verizon en nya monsterlur vid namn Droid DNA. Att döma av spec. och utseende är det en variant på J Butterfly som ju släpptes enbart för den japanska marknaden för några veckor sen och den har samma fantastiska högupplösta skärm. Med en pixeldensitet på 440ppi får HTC in hela 1920×1080 pixlar på telefonens 5-tumsskärm som även ska ha fantastiska färger.

Telefonens hårdvara utmärks annars av en fyrkärnig Snapdragon på 1,5 GHz, 2 Gb ram, LTE, trådlös laddning och en 8MP-kamera. På telefonen körs Android 4.1 Jelly Bean och precis som andra topplurar från HTC har den en rejäl hörlursförstärkare signerad beats audio.

Hoppas den kommer till Sverige snart!

swedroid.se

Date13 nov 2012 kl. 22 | Taggar Android , Elektronik , HTC , Prylar | KommentarerInga kommentarer

Träningsklocka från Leikr kör Linux [Önskelistan]

Den danska tillverkaren Leikr visar upp en ny träningsklocka som närmast liknar en smartphone vad gäller hård- och mjukvara. Klockan använder en 500MHz Arm Cortex A8 processor, 2” TFT på 320×240 pixlar, 8 GB lagring, BlueTooth 3.0, WIFI 802.11 b/g/n och på detta körs Linux med särskild mjukvara från Leikr själva. Klockan levereras med en pulsband som kommunicerar med klockan via blåtand och den har dessutom den mycket trevliga funktionen att trådlöst ladda upp dina träningspass till Endomondo så fort den får kontakt med ditt hemnätverk via WiFi.

Det ser med andra ord ut som en stark konkurrent till Motorolas MotoActv.

Leikr.com

Date12 nov 2012 kl. 11 | Taggar Elektronik , Leikr , Linux , Motorola , Prylar , Träning | KommentarerInga kommentarer

Sony DSC-RX100 [Önskelistan]

En lite kompaktkamera med stor sensor verkar vara den perfekta kombon! Sonys nya CyberShot är tänkt för professionell användning och levererar högupplösta foton i klass med en DSLR men framförallt full-HD-filmer i 60fps med grymt detaljerad och färgrik bild. Den verkar vara grym i mörker och har dessutom en rätt cool liten inbyggd blixt som kan tiltas bakåt för att inte göra porträtten för ljusa […]

Date4 nov 2012 kl. 15 | Taggar Elektronik , Kamera , Prylar , Sony | KommentarerEn kommentar