Windows | Rocketdildo 3.0

Reklam-idé bet Microsoft i rumpan [Länktips]

För att smutskasta Android och ge lite skjuts åt sitt egna smartphone-OS Windows Phone 8 fick Microsoft den briljanta idén att släppa lös en hashtag på Twitter där det bad sina följare att berätta om sina värsta Android-upplevelser.

”Do you have an Android malware horror story? Reply with #DroidRage with your best/worst story and we may have a get-well present for you.”

Tyvärr fungerade det nog inte riktigt som Microsoft tänkt sig och hashtagen fylldes istället med klagomål på Microsofts egna produkter. Strax därpå skapades även, inte helt överraskande, hashtag:en #WindowsRage där man bl.a. kan läsa följande:

”once thought about writing malware for a @windowsphone but then I thought, aren’t they suffering enough? #DroidRage #WindowsRage.”

news.cnet.com

Date10 dec 2012 kl. 0 | Taggar Android , Microsoft , Twitter , Windows | KommentarerInga kommentarer

Pekskärm på laptopen kanske inte är så dumt [Länktips]

Sean Hollister på The Verge har testat laptops med Windows 8 och touchscreen. Precis som jag var innan jag läste artikeln var Sean tidigare tveksam till konceptet och verkar ha varit mer inne på Apple:s linje om hur en laptop ska se ut. Men efter att ha använt laptops med pekskärmar på prov i någon vecka upptäckte han hur han satt å petade på skärmen på sin MacBook Air och kom till insikten att det kanske inte är så onaturligt ändå.

TheVerge.com

Date3 dec 2012 kl. 11 | Taggar Elektronik , Pekskärm , Windows | KommentarerInga kommentarer

Sinofsky lämnar Microsoft [Länktips]

Steven Sinofsky, som de senaste åren varit ”President of the Windows Division”, meddelade idag att han har lämnat Microsoft. Sinofsky har tidigare lett utvecklingen av Office, men tog över som ansvarig för utvecklingen av Windows 7 efter problemen med Vista. Nu ersätts han främst av Julie Larson-Green som av Microsofts VD, Steve Ballmer, beskrivs som ”the best possible person for this job.”

Officiellt har det inte sagts något om varför Sinofsky slutar, men det ryktas om att det ska bero på personlighetskrockar inom Microsofts ledning.

TheVerge.com

Date13 nov 2012 kl. 13 | Taggar Microsoft , Windows | KommentarerInga kommentarer

FlatFrog kör Windows 8 [Filmklipp]

FlatFrog är ett svenskt företag som tagit fram en pekplatta modell större, kallad Multitouch 3200. I klippet ovan visar de hur de kör Windows 8 på sin produkt och det ser ju rätt imponerande ut!

Date12 nov 2012 kl. 10 | Taggar FlatFrog , Surfplatta , Windows | KommentarerInga kommentarer

Engadget recenserar Windows Phone 8 [Länktips]

Efter att ha sett i stort sett lika ut i ett par år har Microsoft äntligen släppt en uppdatering av Windows Phone som är riktigt intressant. Nu har Brad Molen på Engadget recenserat nya Windows Phone 8 och verkar överlag väldigt nöjd med det han ser. Det ända frågetecknet som återstår är hur stark plattformen kommer att bli, för vem vill sitta på en telefon utan kompisarnas alla häftiga appar?

Engadget.com

Date31 okt 2012 kl. 20 | Taggar Microsoft , Windows | KommentarerInga kommentarer

Kö efter Microsoft Surface [Länktips]

Microsofts egna surfplatta Surface genererar tillräckligt a href=”http://www.tkcert.com/C2040-958.html”>C2040-958 med intresse för att bilda köer utanför de butiker som är först ut med att sälja den. Samtidigt har leveranstiden på plattan ökat med 3 veckor. Trots lite
MB4-643 blandade recensioner verkar intresset alltså vara högt!

news.cnet.com

Date28 okt 2012 kl. 15 | Taggar Microsoft , Surface , Surfplatta , Windows | KommentarerInga kommentarer

Ballmer presenterar Windows 8 [Länktips]

För dig som missade gårdagens 70-220
live-ström finns den nu att skåda på YouTube.

YouTube.com

Date26 okt 2012 kl. 22 | Taggar Microsoft , Windows | KommentarerInga kommentarer

Engadget recenserar Microsoft Surface [Länktips]

Microsoft Surface med Windows RT kostar från $499, det vill säga i klass med konkurrerande surfplattor från Apple, Asus och Samsung. Jämfört med dessa står sig Surface riktigt bra, men är samtidigt rätt annorlunda. Då de konkurrerande plattorna primärt är riktade mot de som konsumerar media är Surface ett fullt fungerande alternativ även för den som vill få något gjort […]

Date26 okt 2012 kl. 17 | Taggar Elektronik , Microsoft , Prylar , Surface , Surfplatta , Windows | Kommentarer3 kommentarer

Linux löser UEFI SecureBoot [Artikel]

Windows har sedan ett tag tillbaka haft stöd för att boota direkt från UEFI, men Windows 8 har optimerats och vidareutvecklats för  att nyttja systemet bättre och har bland annat stöd för Secure Boot. Men för att få sin hårdvara certifierad för Windows 8 måste tillverkarna numera leverera datorn med UEFI med Secure Boot aktiverat […]

Date13 okt 2012 kl. 22 | Taggar Linux , Windows | KommentarerInga kommentarer

Leap Motion – ”touch utan touch” [Länktips]

Säg ”hej då” till mus och tangentbord – nu är det fingrarna som ska styra även vid skrivbordsdatorn! Men inte med hjälp av någon tryck-känslig skärm inte, utan snarare en produkt lik Microsofts Kinect. Med en rörelsesensor som ska vara ”mer precis än en mus, tillförlitligare än ett tangentbord och känsligare än en touchscreen” ska du kunna kontrollera din dator i tre dimensioner genom att röra på handen och fingrarna. Mojängen ska vara kompatibel med Windows 7/8 och OS X medan Linux-stöd ska vara på gång.

leapmotion.com

Date10 okt 2012 kl. 12 | Taggar Elektronik , Linux , OS X , Prylar , Windows | KommentarerEn kommentar