Steam | Rocketdildo 3.0

Age of Empires II släpps på nytt [Länktips]

Age of Empires II HD

Under namnet Age of Empires II HD släpper nu Microsoft sin RTS-klassiker från 1999 på nytt. Spelet kommer att innehålla alla uppdrag från Age of Empires II och expansionen Conquerors och man kommer även att kunna spela online.

Spelet kommer att rulla på en ny spelmotor som ger snyggare texturer och kommer att släppas den 9:e april enbart via Steam.

store.steampowered.com

Date8 mar 2013 kl. 1 | Taggar Age of Empires , Microsoft , PC , Spel , Steam | Kommentarer2 kommentarer

Crusader Kings II till Linux [Länktips]

Spelsläppen för Linux på Steam duggar tätt och nu finns även strategispelet Crusader Kings II tillgängligt.

store.steampowered.com

Date24 jan 2013 kl. 21 | Taggar Crusader Kings II , Linux , Spel , Steam | KommentarerInga kommentarer

Nvidia visar upp Shield [Länktips]

Nvidia Shield

Under sin presskonferens på CES släppte Nvidia mer information om den handburna spelkonsol som företaget presenterade kort i fredags förra veckan. Konsolen är en handkontroll med 5-tums 720p touchskärm och en Nvidia-utvecklad 4-kärnig propp med rejält tilltagen grafikdel på 72 kärnor. Enheten kommer att köra Android och när Nvidia visade upp den imorse var det vanilla-versionen av Jelly Bean som användes.

En i mitt tycke rätt cool funktion som visades var möjligheten att streama spel (och annat innehåll) från datorn till handkontrollen och även vidare till TV:n. Bland annat lirade man Assassins Creed via Steam och körde Steam:s Big Picture på TV:n – allt trådlöst strömmat från en speldator. Det som krävs på PC-sidan är ett Keppler-baserat grafikkort och lite prestanda.

shield.nvidia.com

Date7 jan 2013 kl. 22 | Taggar Android , Nvidia , Shield , Spel , Steam | KommentarerInga kommentarer

Valve släpper linux-baserad Steam Box under året [Länktips]

Det är den tyska siten Golem.de som nu tror sig kunna visa på att Valve faktiskt kommer att släppa sin beryktade konsol. Om den nu kommer så är det ju absolut inte otroligt att den baseras på Linux, med tanke på deras nuvarande satsning mot det öppna operativsystemet med Valve för Ubuntu (och fler Linux-distar på G).

joystiq.com

Date7 jan 2013 kl. 20 | Taggar Konsol , Linux , Spel , Steam , Valve | KommentarerInga kommentarer

Höstrea på Steam [Artikel]

Nu finns det väl dem som är inloggade på Steam oftare än mig som nästan aldrig spelar något, men alldeles nyss loggade jag in och upptäckte att de har höstrea just nu. I headern står det 21-26 november (den tog alltså slut igår?) men bredvid finns en nedräkning som säger att det är drygt 30 timmar kvar. Själv tänkte jag passa på att fynda några spel till nya mac:en, t.ex. får man CS: Globals Offensive för 6,99€

Date27 nov 2012 kl. 11 | Taggar Spel , Steam | KommentarerEn kommentar

Steam för Linux når publik Beta [Länktips]

Den tidigare annonserade versionen av Steam för Linux kommer inom kort att släppas som publik beta. Beta-versionen kommer dock att vara begränsad till 1000 användare och Valve letar i första hand efter vana Linux-användare med Ubuntu 12.04 eller senare. Det blir spännande att se om även användarna upplever bättre prestanda i det ända spelet som erbjuds under Linux än under Windows!

theVerge.com

Date29 okt 2012 kl. 15 | Taggar Linux , Spel , Steam , Valve | KommentarerInga kommentarer