Nokia | Rocketdildo 3.0

Nokia släpper lurar med dedikerad Facebook-knapp [Länktips]

Nokia släppte idag information om 3 nya mobiltelefoner: Asha 205, 206 och Slam. Asha kommer med dubbla SIM-kortsläsare, fullt QWERTY-tangentbord och en dedikerad Facebook-knapp, men varken 3G eller WiFi, utan bara 2G. Däremot har den ”Easy swap”, en ny teknik från Nokia som gör det enkelt att under drift växla mellan SIM-korten och kolla vilket som har bäst täckning. Telefonen är riktad mot den uppkopplade generationen i någon av de nya snabbt växande marknaderna och kommer med appar Facebook, Twitter, eBuddy och Gmail.

206:an ser ut som en klar-lackad variant av deras gamla traditionella telefoner som en annan växte upp med för drygt 10 år sen. Slam ser precis som 205:an ut som en gammal Blackberry och har även den dedikerad Facebook-knapp.

thenextweb.com

Date26 nov 2012 kl. 17 | Taggar Elektronik , Nokia | Kommentarer2 kommentarer

Nokia lanserar ny kart-tjänst [Länktips]

Nokia har lanserat sin nya karttjänst here.net som en konkurrent till bl.a. Goole Maps. Utöver bra kartor och snyggt presenterade vägbeskrivningar bjuds även på ett ganska imponerande 3D-läge (om än enbart i större städer). Dessutom finns en funktion där man själv kan rapportera fel och lägga till ytterligare information via ett community, tyvärr finns den funktionen inte i Sverige än. Webbtjänsten fungerar även under iOS, Android, Meego, WebOS och Blackberry 7.

Intressant med en ny karttjänst till gänget och spontant vid en första anblick känns det som en stabilera release än den Apple försökte sig på nyligen. Dessutom är det ju känt sen tidigare att Nokia har riktigt bra kartmaterial så kartorna som presenteras borde stämma ganska bra.

here.net

Date13 nov 2012 kl. 21 | Taggar Kartor , Nokia , Webb | KommentarerInga kommentarer